Нека помогнем за спасяването на Виктор - единственото дете на една майка

34726
Нека помогнем за спасяването на Виктор -  единственото дете на една майка

След дълги години стерилитет, в живота на едно семейство се появява като по чудо синът им Виктор. Щастието на младата майка, идващо от очичките на рожбата й, още на четвъртата му годинка постепенно преминава в тревога, а след това и в сблъсък с жестоката истина, че Вики е болен от рядка и нелечима болест– прогресивна мускулна дистрофия, форма на Дюшен, която е потвърдена и от проведените изследвания. Това е генетично увреждане, водещо до нарушение на структурата и функцията на мускулите на цялото тяло.

При формата на Дюшен липсва много важен протеин, наречен дистрофин . Когато е на четири, малкият Вики започва да проявява болестта. Не може да кляка, ходи клатушкайки се, не тича като неговите връстници и все по-често се оплаква, че е много уморен и постепенно се обездвижва. От няколко години е в инвалидна количка.

Единственото известно поддържащо лечение е рехабилитацията, а в България липсват клинични пътеки за мускулни дистрофии. Има една клинична пътека на три месеца за рехабилитация, а когато навърши 18 години, пътека ще бъде само една в годината. В страните с адекватна подкрепа и лечение, болните живеят до 40 години, а у нас това е до 18-20 години.

Думите са към края си, защото тези, които биха помогнали, надали трябва да бъдат убеждавани с много писане за хилядите дни на надежда и борба, част от живота на Вики и майка му. А че и днешният ден е такъв за тях, то в това можем да бъдем повече от сигурни.

Да помогнем на Александър да проходи отново

Александър Алексиев е млад и амбициозен човек, който като всички свои връстници има мечти и планове за живота. След като завършва Проф...

Който иска може да им помогне, дори с мъничко, дори с един, с два лева. А малката помощ е голяма, когато е навреме, когато е от сърце.

Ето сметката на детето в ДСК, централно управление:
IBAN BG24STSA93000017346556
BIC STSABGSF
Радка Вельова Додова (Виктор Димитров Додов)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com