Нека помогнем на малкия Любчо

28850
Нека помогнем на малкия Любчо
Снимка: Thinkstock

Грешка в диагнозата, при това цели три пъти, принуждава родители да търсят помощ от всички нас. 4-годишният Любчо е болен от епилепсия, но цената на възстановяването му е непосилно за неговото семейство. Болестта започва преди Любчо да навърши 1 година.

„Първоначално започна да спи по много, защото лекарствата бяха много силни. Постепенно забрави да се движи”, разказва майка му Маринела Райкова.

Благотворителен концерт за единствената жена музикант в Биг Бенд - Русе

Биг бенд - Русе организира благотворителен концерт в подкрепа на единствената дама в оркестъра –флейтиската Ирена Иванова. Тя с...

Болестта заличава всичките му умения. Може само да спи и яде. Епилептичните пристъпи са средно по 40 пъти на денонощие.

„Доста институции ни казаха, гледайте си го така, радвайте му се какъвто е, но ние не се оставихме и продължихме напред”, заявява бащата Райко Райков.

Решават да потърсят лечение в чужбина. И така след две години разбират, че диагнозата, поставена в България, не е вярна. Медиците в Турция изцяло променят назначеното лечение. И резултатите не закъсняват:

„Успя за месец, месец и половина, да стабилизира главата и започна да става доста по-адекватен, да реагира на познати гласове, да различава хора, които познава от хора, които за първи път вижда”, разказва майката.

Помогнете на малкия Йоан да живее

Двегодишно момченце има спешна нужда от помощ. Йоан Кръстев е с диагноза Нефробластом (тумор на Вилмс) - коварно злокачествено образува...

А пристъпите от 40 дневно намаляват до 15 месечно. Вече са само през нощта. Държавата обаче не се интересува от прогреса на Любчо. Помага му с една пенсия и една инвалидна количка, която дори не отговаря на нуждите на детето. Родителите се опитват сами да се справят.

Но лечението в Турция струва повече от добрите намерения - 26 000 лева годишно. Единствената заплата в семейството обаче е тази на бащата - 550 лева месечно.

Ако искате да помогнете, може да го направите с SMS с текст DMS LUBOMIR на номер 17 777.

 

Млада майка има нужда от помощта ви

Руска Стайкова от село Лесичово е на 25 години. Живее с родителите и брат си, които ѝ помагат да отглежда 3-годишното си момченце. Пре...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com