Баща на две деца има нужда от помощ, за да живее

21366
Баща на две деца има нужда от помощ, за да живее

35-годишният Цветомир Станчев от Айтос е баща на две малки деца. За съжаление обаче страда от остра сърдечна недостатъчност. Това е заболяване, което се характеризира със силно намаление на помпената функция на сърцето и организма, както и неадекватно доставяне на кислород до тъканите, пише "Флагман".

С болестта си айтозлията се бори още от 1998 г. , когато е извършено аортно и митрално клапно протезиране. Година по-късно, положението му се влошава още по-сериозно и е диагностицирана тежка ЛК дилатация и дисфункция. Тогава започват разговорите за сърдечна трансплантация и през февруари 2013 година Цветомир е вписан в служебния регистър на Изпълнителната агенция по трансплантация, касаещ потенциалните реципиенти за трансплантация на сърце.

Кралиците на Бургас – в помощ на Малката звездичка Ани

Момичетата, които се впускат в надпреварата „Кралица на Бургас” ще помогнат в набирането на средства за 6 годишната Ани Мих...

Днес състоянието на Цветомир е критично и продължава да се влошава, въпреки провежданото лечение с медикаменти той получава нетърпими болки в областта на сърцето, сърцебиене, схващания, умора и силна отпадналост. От болница „Света Екатерина” в София му дават шанс да дочака трансплантацията само, ако му бъде извършена електрокардиостимулация при сърдечна недостатъчност. За съжаление тя не се поема от Здравната каса, а нейната цена е в размер на около 20 000 лева.

Проведеното дотук лечение е заплатено с помощта близки и приятели на Цветомир. Те обаче не разполагат с повече средства. Надеждата им е, че провежданото лечение ще доведе до стабилизиране състоянието на Цветомир, докато се извърши трансплантацията.

"За съжаление, здравето в България струва много скъпо. Нека да подарим с общи усилия една усмивка на млад човек и да спасим един живот! Нека да помогнем, макар и малко, за да съберем нужната сума. Заслужава си да направим едно добро дело!", пишат близките на Цветомир във фейсбук страницата, която са създали за него.

Дарителската сметка, на която всеки, който има желание може да преведе средства в помощ на Цветомир е:

 

„Обратен ефект“, „Отряд 13“, SEVI и още три рок банди свирят за спасителна операция на катастрофирал моторист

На 29.10., сряда, няколко страхотни български рок банди ще свирят на благотворителен концерт за пострадалия с мотор при катастрофа Бори...

Алфабанк

BIC код – CRBABGSF

IBAN: BG07CRBA98981030051273

Зов за помощ - към народните представители

Дарете първата си заплата за здравето на едно тежко болно дете - това е призивът, който нашата читателка Бетина Терзиева отправя към де...

Титуляр: Цветомир Димов Станчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com